Cum puteti sa evitati problemele la sistemul septic

Exista multe alte lucruri care va pot face probleme atunci cand aveti o fosa septica ecologica, dar tevile de canalizare din casa va pot da mult de furca. Ele se pot infunda cu hartie igienica si cu alte sedimente. Tot prin ele este dispersat lichidul care rezulta in urma tratarii apelor in sol cu ajutorul unei retele de tevi perforate ingropate in campul septic.
Una dintre cele mai intalnite defectiuni la sistemul de fosa ecologica este ca solul din campul septic sa se infunde din cauza fluxului de apa. Cand se intampla acest lucru, nivelul apei din fosa septica creste si instalatiile sanitare din casa refuza sa se goleasca corespunzator (revarsari de apa reziduala).
La momentul actual, pe piata se vand o varietate de chimicale care contin microbi, acizi si enzime care incearca sa deschida porii solului din campul de scurgere si sa determine fosa septica sa functioneze din nou corespunzator. Chimicalele si metodele mecanice pot fi folosite ca metode de a te ocupa personal de fosa septica pentru a o mentine in stare de functiune. Daca se dovedesc neadecvate, s-ar putea sa trebuiasca sa chemati un profesionist pentru a evalua situatia.

In cazul in care fosa septica va face probleme, aici va sunt prezentati cativa pasi pentru a intelege gravitatea situatiei:
1. Deschideti capacul fosei septice si verificati nivelul apei
2. Daca nivelul este normal, atunci problema este in teava din casa sau in cea dintre casa si fosa. S-ar putea sa fie un singur blocaj sau cheag format sau poate teava s-a stricat permanent. O sarma de desfundat tevi ar trebui sa rezolve problema, dar daca teava este stricata atunci acea protiune va trebui inlocuita.
3. Daca nivelul din fosa ecologica este ridicat, atunci fie teava care iese din fosa este infundata, fie este ceva neinregula cu campul septic. Printre problemele posibile se numara sedimentele de pe fundul fosei sau poate tevile de scurgere au fost zdrobite de vehicule grele, dislocate de miscari ale solului sau infiltrate de radacinile copacilor sau poate campul este saturat.
4. Curatati cu ajutorul sarmei de desfundat teava care leaga fosa de campul septic (campul de scurgere). Daca scoateti sarma plina cu noroi, acest lucru inseamna ca tevile s-au stricat.
5. Daca o cantitate mare de apa urat mirositoare se revarsa in fosa septica cand este golita, atunci campul septic este saturat. Exista o probabilitate destul de mare ca veti fi nevoiti sa-l inlocuiti.

Va ganditi sa cumparati o fosa septica in viitorul apropiat? Ar trebui sa cumparati o fosa septica din polietilena sau din beton? Nu sunteti siguri ce tip de fosa septica este mai bun pentru dumneavoastra? Intrucat exista multe motive pentru care ati putea sa achizionati oricare din aceste doua tipuri de fosa septica, ar trebui sa intelegeti avantajele si dezavantajele pe care le prezinta fiecare din ele.
Un sistem de canalizare bazat pe o fosa septica cu un rezervor din beton, fibra de sticla sau plastic, ar trebui sa aiba o viata de aproximativ 50 de ani atunci cand este instalat corespunzator.