Cum sa intretineti fosa septica pentru a preveni eventualele probleme

Este usor sa uitati ca fosa dumneavoastra septica are nevoie de lucrari regulate de intretinere pentru a-si indeplini misiunea intr-un mod eficient si intr-o maniera responsabila fata de mediul inconjurator.
Cea mai intalnita metoda de intretinere si curatare a fosei septice este vidanjarea regulata a fosei de catre o companie de service autorizata. Orarul recomandat pentru aceste procedee variaza, in functie de marimea fosei ecologice, numarul de persoane care o folosesc si conditiile solului din campul de drenaj. Solurile nisipoase rezista mai mult timp, spre deosebire de cele cleioase care nu sunt atat de rezistente. O regula generala simpla este sa va pompati fosa septica cam o data la patru ani. Facand acest lucru nu cheltuiti mai mult de $50 pe an, ceea ce reprezinta o suma mult mai mica decat platesc majoritatea oamenilor drept taxa pentru canalizarea de la oras.
Ideea de baza care sta in spatele procesului de vidanjare (golire cu ajutorul unei pompe) este acela de a preveni acumularile de sedimente provenite din descompunerea deseurilor solide (sau acumularea pe partea superioara a crustelor si grasimilor) pana la stadiul in care ele pot patrunde in campul de scurgere prin tevile exterioare.
Pentru intretinerea fosei ecologice sunt folosite diferite chimicale si enzime pentru a activa digestia in fose si pentru a desfunda campurile septice (de scurgere). Unii utilizatori cred cu adevarat ca aceste produse le-au imbunatatit sistemul, altii nu. Costul lor, in comparatie cu pretul inlocuirii unei fose ecologice, este foarte mic.
Daca vreti sa verificati daca canalizarea dumneavoastra intoarce deseurile sau daca in casa dumneavoastra exista un miros neplacut, informatiile ce urmeaza va vor fi de ajutor.

Intretinerea unei fose septice facuta de unul singur
Unii proprietari de case, mai ales cei cu un stomac destul de rezistent, prefera sa faca ei insisi (sau macar o parte din) intretinerea sistemului lor septic. Puteti folosi o sarma de desfundat tevi (disponibila la companiile de inchiriat scule) pentru a desfunda tevile si (in unele cazuri) chiar si campul de scurgere.
Cele mai importate sfaturi de intretinere
Apa reziduala tratata intr-un sistem cu fosa septica poate contamina panzele freatice, apa de suprafata si curtea dumneavoastra cu nutrienti, bacterii si virusi daca nu este intretinut corespunzator si vidanjat destul de des.
1. Faceti o inspectie anuala a fosei septice. Aceasta poate fi facuta si de cei care viadanjeaza fosa.
2. Goliti fosa septica in mod regulat. Se recomanda sa faceti acest lucru o data la 3-4 ani pentru o fosa septica de 3800 de litri ce deserveste o casa cu trei dormitoare. Fosele mai mici trebuie pompate mai des de atat. Acest proces ajuta la eliminarea acumularilor de sedimente care va pot infunda campul septic.
3. Nu indreptati scurgerile de pe acoperis sau pompele de scoatere a apei din subsol spre sistemele septice. Scopul e sa ajunga cat mai putina apa posibil in ele.
4. Evitati sau reduceti folosirea aparatului de maruntire a gunoiului. Daca il folositi, va trebui sa vidanjati fosa mai des.
5. Nu folositi toaleta pe post de cos de gunoi! Daca aruncati multe lucruri in toaleta, iarasi va trebui sa pompati mai des fosa septica.